A meccs napja. Kora reggel (12:00) nekivágtunk az országútnak, és röpke 1,5 óra múlva már Dublinban is voltunk. Nagyon szépek voltunk az egyenpulcsinkban. Rajtunk kívül még 3 csapat jött el a versenyre. Kildare, Trinity college és Galway. Jól szórakoztunk, rengeteget futottunk és rengeteg sérülést szedtünk össze, mindenem kék-zöld. Barátságos mérkőzések voltak, és hamar realizálódott bennünk a tudásszintünk. A mi csapatunkban 2 profi játékos volt, Philipp az edző és Julien az ex-edző. Mi, többiek csak ebben az évben játszottunk kézilabdát (nálam ez fél évre redukálódott), azaz kb 6-7-8 edzésem volt a verseny előtt. A többi csapat játékosai pedig nagy részt profik voltak, "tesióra" keretében játszottak a suli csapatában, de van profi csapatuk valahol. Szóval el lehet képzelni a meccseket :D Néha nem is láttam, hogy ki ugrik át engem illetve villám sebességgel futnak el mellettem. De had mondjam el, dobta 1 gólt, hihetetlen, tudom :) Nem mondanám, hogy vesztettünk, inkább, hogy 4-ek lettünk. Ez meg is felelt a tudásszintünknek. De ennek ellenére nem keseredtünk el, nagyon élveztük a versenyt és összebarátkoztunk a többi csapat tagjaival is. Este hazamentünk, mindenki alukált a buszon, aztán megbeszéltük, hogy este party :D (szombat este naná). Egyis hangulatos ír kocsmában összegyűltünk iszogatni, természetesen midnenkin a csapat pulcsi volt :D A fiúk nagy része bealudt és nem jött el, de a csapat összes lány tagja jelen volt, gratulálok nekünk! Átmentünk a Leverettbe, hogy áttáncoljuk az éjszakát. Megintcsak fergeteges este volt, szinte mindenki visszajött a szünetből, és a hely megtelt élettel, mindenki ott volt, aki számít. Jonathant is sikerült elrángatnom, sőt még táncolt is velem! Jó volt újra látni mindenkit, bár a feszültség már itt van a levegőben, mindenki érzi, hogy a következő 3-4 hétben meg fogunk halni a sok tanulástól!

Vasárnap, Jesse szülinapja. Mint a legjobb barátom, illett valami bulit szervezni. Szerencsére ezt a fiúk megoldották helyettem, és megrendezték a finn-vacsorát. Azaz, 3 finn srác főzött kb 13 emberre. Marine-al elmentünk bevásárolni a party kellékeket és ajándékot hőn szeretett Jesse-nknek. Juhani házában volt a buli. Egy szlovák sráccal lakik, övé a ház, így nem egy tipikus diák-ház. Mindenki odavolt a lakásért meg a tulajáért is :D Szórakoztatott minket, és végre meg tudtam valakivel beszélni a kelet-európai politikai helyzetet is. A menü elvileg finn volt, én ezzel nem értettem egyet, mindenesetre finom volt: makaróni-szerű mártás pennével, sütőben sütve. Megnyaltuk mint a 10 ujjunkat utána, a fiúk nagyon kitettek magukért, szép volt a dekoráció és a saláták is isteniek voltak. Megkóstolhattunk néhány finn specialitást, mint pl a finn kenyér, valami alkoholt, ami a mentolos cukorkához hasonlított. Jesse kaptt tőlünk egy zöld ír pólót, amit mindneki dedikált, egy kapusnis pulcsit, amit mindig is akart, bort, illetve a kajáláshoz egy előkét, amire az volt írva: Olyan édes, mint a muffin. Nagyon édesen festett. Szokás nálunk, ha valakinek a szülinapja van, minden nyelven elénekeljük a Boldog Szülinapot! Ma este azt hiszem rekordot döntöttünk, 8 nyelven hangzott el a fennséges ének: finn, magyar, francia, spanyol, szlovák, kínai, kóreai, spanyol. Sikerült is Jesse-t nagyon meghatni. Ádám általában nem szokott jönni a szülinapi partikra, így számos alkalommal énekeltem egyedül, a gyönyörű hangomon :) Pl. pénteken, Christian szülinapján. A kultúrák keveredése lenyűgöző érzés, megismerni más szokásokat és embereket, ételeket. Ezért jó erasmusosnak lenni! A vacsi után a fiúk csináltak desszertet is, nem kell mondanom, hamar elfogyott. Sokszor rosszul éreztem magam, mert a franciák mindig franciául beszéltek, és rájuk kellett szólnom, hogy angol!!! de nem nagyon vették figyelembe. Sajnálom őket, tényleg. Tony, a szlovák srác is velünk tartott, és megengedte, hogy a tengerimalacaival játszunk. Olyan édesek, mindig is akartam egyet, csak anyu nem díjazta az ötletet, de ezek után meggondolom, hogy otthonra veszek párat :D Az este lezárásaként(vagy kezdeteként) Jungle Speed-eztünk, a korábban említett játék. Néha már már azt gondoltam, vérre megy a játék, a csajok nagyon komolyan vették.  Éjfél felé mindneki elindult hazafelé, mert másnap suli volt. Azonban volt egy kis változás, mert végre nem egyedül mentem haza, hanem jött velem kedves lakótársam, Anne-Laure is. Romantikus kettesben ballagtunk haza a zuhogó esőben!

Szerző: Timi from Ireland  2009.04.27. 16:03 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://timicarlowbanvan.blog.hu/api/trackback/id/tr801089499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása