Mostmár erőteljesen érezzük a vizsgák nyomását a vállunkon, ez a hét már csak az összefoglalásokról szólt. Komoly aggodalmaim vannak a felkészüléssel kapcsolatban, nem csak itt, hanem az otthoni vizsgák tekintetében is. Remélhetőleg képes leszek rá :S

Szóval a hétfő és a kedd a tanulás napjai voltak, szinte semmi mást nem csináltam, csak aludtam és tanultam. Közben megérkezett Jonathan barátnője hozzánk, eggyel nőtt a franciák száma a házban. Kedves lány, de ők ketten sehova nem jönnek velünk, hiába hívom őket.

Szerdán este nagy party készülődött, a Mystery tour napja. Ez azt jelentette, hogy felszálltunk egy buszra délután, és nem tudtuk, hova fogunk menni. 5 busznyi gyereksereg gyűlt össze, az erasmusosok közül kb 30-an jöttünk el, fele francia természetesen. Megcsodálhattuk ismét az írek fantasztikus ivási szokásait és gyönyörű öltözetét. Igaz mi sem panaszkodhattunk. 3 órát buszoztunk, fél óránkénti pisiszünettel, mivel a sok sör meghozza hatását :) Megálltunk valahol, Dublin környékén, és egy szórakozóhely fogadott minket, ahol másfél órát töltöttünk, Guinness-eztünk és táncoltunk. Majd a buszunk tovább haladt észak felé, és a mai napig nem tudom, merre jártunk, csak találgatni tudok. Igazából senki sem tudja, valahol a semmi közepén. Betódult a diáksereg és kezdetét vette a party, buli kifulladásig. Én leginkább Alexel és Mariitával táncoltam, mi képviseltük a "nem francia" lányok csoportját. Részletesen nem tudok semmit mesélni, jó buli volt, de a legjobb rész a busz-party volt, bolondozás és ivászat végig az úton. Készült pá vicces kép. Éjjel, vagyis inkább hajnali 5-kor értünk haza Carlowba, kicsit álmos voltam már, de szerencsére Florent tartotta bennem a lelket, hogy ne aludjak el séta közben. Megnéztük a napfelkeltét és hallgattuk a madárcsicsergést, majd fél 6 körül hazatértünk és kb 2 perc után el is tudtam aludni :)

Csütörtökön egész nap aludtam, és füstbe ment ama tervem, hogy tanulok egész nap :) Marine felhívott, hogy csináljak neki és Jesse-nek kávét, mert átjönnek. Így az egész napot együtt töltöttük. Még hétfőn Jesse elment egy állásinterjúra, és megkapta a munkát, így plusz 3 hónapot itt fog tölteni Carlowban (juppí), és mivel a munkahely kb 3 percre van Tanner Hall-tól (ahol lakok), így ide akar költözni június közepétől. Megadtam neki Jimmy számát, és le is beszélték, hogy az én szobámban fog lakni a nyáron :D Este megjöttek Anne-Laure szülei is, így a franciák létszáma 5-re emelkedett a házban, szinte invázió van. Plusz öröm, hogy nem beszélnek angolul :D Este elhívtam őket, hogy menjünk a Teach Dolmain-be ír muzsikát hallgatni, elég sokan voltunk ott, csak aki számít :) Be volt tervezve, hogy elmegyünk a Foundry-ba, de mindenki fáradt volt, talán jövő héten :) Marine szerintem megharagudott rám, amiért nem mentünk oda, mivel Juhani is ott volt a pubban, és a "szakításuk" után nagy a feszültség közöttük, nem akart vele lenni. Emellett mindnehova együtt megyünk a finnekkel...nem értem őt. Pénteken lesz a francia vacsora, amit Laurie, Claire és Marine fog csinálni, már kíváncsi vagyok.

Szerző: Timi from Ireland  2009.05.01. 16:40 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://timicarlowbanvan.blog.hu/api/trackback/id/tr401097491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NPL 2009.05.04. 11:47:55

jók ezek a franciák ^^
amikor unokanővéremet látogtattam meg fro-ban egy farmon ott is csak a nagyon nagy gazda beszélt idegen nyelvet, ő viszont perfekt német és angol volt és érdekes módon nem tűnt fel az a torz kiejtése :D
máshol viszont nagyon nehéz volt a kommunikáció ezzel a fajjal :) de hát kell egy ilyen is

Timi from Ireland 2009.05.05. 00:51:55

@NPL: kis adagban jók, nagy mennyiségben kibírhatatlanok :D
süti beállítások módosítása